Vaellus alkaa varusteista

Ei ole olemassa huonoa keliä on vain puuttellisia varusteita. Tästä oma top 5:

1. Kengät - jäykkäpohjaiset omaan jalkaan sopivat vaelluskengät (itsellä Hanwagit, aiemmin Meindl)

2. Teltta - esim. kahdelle köriläälle sopii Hilleberg Nallo 3 GT

3. Makuupussi - sellainen mukava lämmin mihin voi aina kömpiä lepäämään (keveys ja pieni koko plussaa)

4. Makuualusta - mieluusti semmonen min 5cm paksu ilmatäytteinen, eristää kylmästä maasta ja tuhannesti mukavampi kuin soumuovipatja

5. Gore-tex (kuori) takki ja housut - lämmittää jos kylmä tuuli ja pitää kuivana sateella kunha et hikoile.

6. Bonusextrana pakko mainostaa vielä merinoalusasuja!

Eväät ovat eräille enemmän kuin pelkkää energiaa. Tämä tuo lisää painoa rinkkaan, mutta talvella kulkevat pihvit ahkiossa pidemmällekin. Ruuan valmistukseen riittää pakki ja notski pannu, mutta matkassa kulkee useimmiten jonkinlainen kaasukeitin ellei peräti trangia. Tämä jo pelkästään mahdollisten metsäpalovaroitusten takia. Talven pakkasilla kaasusta tuppaa loppumaan puhti, jolloin bensakeitin on hyvä ratkaisu. Muki, lautanen, puukko ja titaani spork (lusikkahaarukka) on myös hyvä pakata mukaan.

En tiiä kuka toi yläpuolella oleva hemmo on, olipahan vaan tässä sivupohjassa niin pällistelköön siinä.

Dave Willi Son

Vaellusmuonat

Vaelluksella on tarkoitus tehdä olonsa mahdollisimman mukavaksi annetuissa raameissa ja tähän kuuluu merkittävänä osana ruoka. Tuoreruoka tahi säilykkeet yleensä maistuvat paremmalta, mutta vievät enemmän tilaa ja painaa enemmän kuin kuivamuona. Tuoremuona myös menee pilalle lämpimillä keleillä.

Kokemuksella voin suositella, että ensimmäisen illan ruuasta ei tingitä! Luontoon pääsyä on syytä juhlia kunnon pihvillä, halloumilla, perunoilla ja tietenkin pippurikastikkeella. Ruokajuomia unohtamatta. 

Sen jälkeen voidaan siirtyä aamulla puurolinjalle, parin näkkärin ja kahvin tahi teenkera. Näkkärille voi alkupäivinä sijoittaa voiteun päälle metvurstia ja juustoa. Kahvin kera voi nauttia palan painikkeeksi - ei konjakkia - vaan keksin. Lounaallekin löytyy maistuvia kuivamuonavaihtoehtoja, mutta niistä myöhemmin lisää.

Ruuan valmistus